Augusztus 1-től újraindult az élelmiszerbolti elfogadás

2023. augusztus 1-től december 31-ig ismét lehet SZÉP-kártyával élelmiszert vásárolni. Az átmeneti időszakban munkavállalói még rugalmasabban, a hétköznapi kiadásaik fedezésére is használhatják SZÉP-kártya-juttatásukat.

Jó hír, hogy tavalyhoz hasonlóan idén is az összes nagy élelmiszerlánc csatlakozott az elfogadáshoz, így munkavállalói többek között az

 • Auchan
 • Aldi
 • CBA
 • COOP
 • G-Roby
 • Lidl
 • Penny
 • Reál
 • Spar
 • Tesco

üzleteiben is fizethetnek OTP SZÉP kártyájukkal.

A nagy láncok mellett több száz önálló élelmiszerbolttal is szerződtünk elfogdásra, ezek között az elfogadóhely-keresőnkben lehet böngészni.

 

Javasoljuk, hogy hívják fel dolgozóik figyelmét a lehetőségre.

 

az OTP SZÉP kártya csapata
OTP Pénztárszolgáltató Zrt.


Egy zseb marad a SZÉP-kártyán

Az új jogszabályok szerint 2023. január 9-től megszűnnek a SZÉP-kártya zsebei, onnantól kezdve csak egy számla áll a SZÉP-kártya mögött.

A változással kapcsolatban minden lényeges információt megtalál ezen az oldalunkon, munkavállalói pedig itt tájékozódhatnak a változásokról.

A legfontosabb tudnivalók:

 • A zsebek megszüntetése a gyakorlatban azt fogja jelenteni, hogy az eddigi három zsebből csak a szálláshely zseb marad meg.
 • A szálláshely zseb „megörökli” a másik két zseb teljes felhasználási körét: 2023. január 9-től minden SZÉP-kártyás szolgáltatásért a szálláshely zsebről lehet majd fizetni.
 • A vendéglátás és a szabadidő zseben lévő pénzeket január 8-án átvezetjük a szálláshely zsebre, vagyis onnantól mindenkinek az összes pénze erre az egy zsebre kerül, és innen tudja elkölteni.
 • A szálláshely zseb számlaszáma ugyanaz marad, mint eddig is volt, így nem kell új lekérdezéseket indítani és a munkavállalóktól sem kell új számlaszámot bekérni.
 • A zökkenőmentes átállás érdekében átmenetileg a vendéglátás és a szabadidő számlákra esetlegesen tévesen utalt összegeket azonnal automatikusan átvezetjük a szálláshely zsebre.
 • Ezzel együtt kérjük és javasoljuk, hogy 2023. január 9-től munkáltató partnereink lehetőség szerint már csak a szálláshely számlákra utaljanak SZÉP-kártya juttatást.

 

OTP Pénztárszolgáltató Zrt.

 


 

Általános információk

Munkavállalói számára az OTP SZÉP kártya három alszámláján biztosíthat béren kívüli juttatásokat. 2020-ban a szálláshely alszámlára évi 225 000, a vendéglátás alszámlára évi 150 000, a szabadidő alszámlára évi 75 000 forint értékben adható kedvezményesen adózó béren kívüli juttatásként (13% SZOCHO + 15% SZJA, összesen 28%).

A kártyabirtokosok a szálláshely alszámlát szálláshely-szolgáltatásra, belföldi utazásszervezésre (előre összeállított utazási csomagokra),gyógyfürdő- és strandbelépőre, illetve a szálláshely-szolgáltatással egyidejűleg a szálláshelyen igénybe vehető bármely szolgáltatásra; a vendéglátás alszámlát éttermi és mozgó valamint egyéb vendéglátásra (például házhozszállítás, közétkeztetés), gyógyfürdő- és strandbelépőre, illetve a szálláshely-szolgáltatással egyidejűleg a szálláshelyen igénybe vehető bármely szolgáltatásra; a szabadidő alszámlát egészségügyi szolgáltatásokra, kulturális programokra, állatkerti és vidámparki belépőre, sport, szabadidős és wellness tevékenységekre, sportrendezvények részvételi díjára, fürdők és élményparkok igénybevételére, belvízi séta- és kirándulóhajókra, idegenvezetésre és szálláshely-szolgáltatásra használhatják fel. A szálláshely-szolgáltatás,a gyógyfürdő- és strandbelépő a SZÉP-kártya mindhárom alszámlájáról fizethető.

Munkáltatóként lehetősége van egyszerű, kényelmi szolgáltatásunk igénybevételére szerződni, melynek köszönhetően az OTP SZÉP Portál (www.otpportalok.hu) felületen lekérdezhetik, és egy egységes szerkezetű állományban megkaphatják a munkavállalóik SZÉP-kártya számlaszámait. A SZÉP-kártya szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződést a munkavállalókkal szükséges megkötnie az OTP Pénztárszolgáltató Zrt.-nek.

A szerződéskötés megkönnyítése érdekében a szerződéses adatokat kitöltheti honlapunkon is.

A szolgáltatás díjmentes.

Ha Ön már szerződött Munkáltatónk, a bejelentkezést követően egy excel állományban kell feltölteni a Portálra munkavállalóik meghatározott adatait, melyet a számlaszámokkal kiegészítve ad vissza a Portál. Csak azon munkavállalók esetében lehetséges a számlaszám átadása, akik rendelkeznek OTP Széchenyi Pihenőkártya keretszerződéssel.

Az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. évek óta meghatározó szereplője a hazai Cafeteria piacnak. Új fejlesztéseink révén nemcsak szolgáltatni tudjuk  termékeinket, hanem OTP Cafeteria szoftverünkkel a nyilatkoztatáshoz szükséges cafeteria adminisztrációt is segítjük. Az alábbi videón bemutatjuk az OTP Cafeteria szoftver működését. Video megtekintése
 

template_error_txt
template-text
template-text