Tisztelt Munkáltató!

Július 2-től véget ért a SZÉP-kártyás élelmiszer-vásárlási lehetőség

Tájékoztatjuk munkáltató partnereinket, hogy a vonatkozó jogszabály értelmében 2022. július 2-től már nem lehet élelmiszert vásárolni SZÉP-kártyával, ez az idén februárban bevezetett átmeneti lehetőség megszűnt. A SZÉP kártyával újra a megszokott módon, szálláshelyeken, éttermekben, és egyéb szabadidős szolgáltatóknál lehet fizetni.

Fontos, hogy a zsebek közötti átjárhatóság továbbra is érvényes, így munkavállalói egészen 2022. év végéig az összes SZÉP-kártyás szolgáltatónál bármelyik zsebből fizethetnek.

Több mint 55 ezer elfogadóhelyünk továbbra is várja kártyabirtokosainkat.

2022. július 4.

OTP Pénztárszolgáltató Zrt.

OTP SZÉP kártya


T Á J É K O Z T A T Á S

a SZÉP-kártya élelmiszer vásárlásra történő átmeneti felhasználásáról és az alszámlák közötti átjárhatóság meghosszabbításáról

Ezúton tájékoztatjuk tisztelt munkáltató partnereinket, hogy 2021. december 24-én két, a SZÉP-kártya felhasználását, így az Önök munkavállalóit is érintő kormányrendelet is megjelent a Magyar Közlönyben.

  • A 781/2021-es kormányrendelet* értelmében 2022. február 1. és május 31. között élelmiszert is lehet SZÉP-kártyával vásárolni.
    Az elfogadóhelyi hálózatunk élelmiszerboltokkal történő bővítése érdekében szükséges teendőket megkezdtük, hogy kártyabirtokosaink 2022. február 1-től minél több üzletben fel tudják használni juttatásaikat. A szerződéskötés lehetőségét január elején megnyitjuk az élelmiszerboltoknak, a szerződött partnerekről honlapjainkon fogunk részletes tájékoztatást adni.
 
  • A 784/2021-es kormányrendelet** 2022. december 31-ig meghosszabbította a SZÉP-kártya alszámlái (zsebei) közötti átjárhatóságot.
 

A döntés értelmében 2022. december 31-ig az összes OTP SZÉP kártya elfogadóhelyen bármelyik zsebről fizethetnek kártyabirtokosaink.

A jogszabályváltozásokkal kapcsolatban kártyabirtokosainknak teendője nincs.
 

2021. december 29.

 OTP Pénztárszolgáltató Zrt.

* A Széchenyi Pihenőkártya felhasználásának veszélyhelyzetben történő eltérő alkalmazásáról szóló 781/2021. (XII. 24.) Korm. rendelet

** A Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló 76/2018. (IV.20.) Korm. rendelet módosításáról szóló 784/2021. (XII.24.) kormányrendelet

 


 

Általános információk

Munkavállalói számára az OTP SZÉP kártya három alszámláján biztosíthat béren kívüli juttatásokat. 2020-ban a szálláshely alszámlára évi 225 000, a vendéglátás alszámlára évi 150 000, a szabadidő alszámlára évi 75 000 forint értékben adható kedvezményesen adózó béren kívüli juttatásként (13% SZOCHO + 15% SZJA, összesen 28%).

A kártyabirtokosok a szálláshely alszámlát szálláshely-szolgáltatásra, belföldi utazásszervezésre (előre összeállított utazási csomagokra),gyógyfürdő- és strandbelépőre, illetve a szálláshely-szolgáltatással egyidejűleg a szálláshelyen igénybe vehető bármely szolgáltatásra; a vendéglátás alszámlát éttermi és mozgó valamint egyéb vendéglátásra (például házhozszállítás, közétkeztetés), gyógyfürdő- és strandbelépőre, illetve a szálláshely-szolgáltatással egyidejűleg a szálláshelyen igénybe vehető bármely szolgáltatásra; a szabadidő alszámlát egészségügyi szolgáltatásokra, kulturális programokra, állatkerti és vidámparki belépőre, sport, szabadidős és wellness tevékenységekre, sportrendezvények részvételi díjára, fürdők és élményparkok igénybevételére, belvízi séta- és kirándulóhajókra, idegenvezetésre és szálláshely-szolgáltatásra használhatják fel. A szálláshely-szolgáltatás,a gyógyfürdő- és strandbelépő a SZÉP-kártya mindhárom alszámlájáról fizethető.

Munkáltatóként lehetősége van egyszerű, kényelmi szolgáltatásunk igénybevételére szerződni, melynek köszönhetően az OTP SZÉP Portál (www.otpportalok.hu) felületen lekérdezhetik, és egy egységes szerkezetű állományban megkaphatják a munkavállalóik SZÉP-kártya számlaszámait. A SZÉP-kártya szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződést a munkavállalókkal szükséges megkötnie az OTP Pénztárszolgáltató Zrt.-nek.

A szerződéskötés megkönnyítése érdekében a szerződéses adatokat kitöltheti honlapunkon is.

A szolgáltatás díjmentes.

Ha Ön már szerződött Munkáltatónk, a bejelentkezést követően egy excel állományban kell feltölteni a Portálra munkavállalóik meghatározott adatait, melyet a számlaszámokkal kiegészítve ad vissza a Portál. Csak azon munkavállalók esetében lehetséges a számlaszám átadása, akik rendelkeznek OTP Széchenyi Pihenőkártya keretszerződéssel.

Az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. évek óta meghatározó szereplője a hazai Cafeteria piacnak. Új fejlesztéseink révén nemcsak szolgáltatni tudjuk  termékeinket, hanem OTP Cafeteria szoftverünkkel a nyilatkoztatáshoz szükséges cafeteria adminisztrációt is segítjük. Az alábbi videón bemutatjuk az OTP Cafeteria szoftver működését. Video megtekintése
 

template_error_txt
template-text
template-text